srijeda, 31. srpnja 2013.

TANJUR

Tanjur je napravljen tehnikom crtanog zlatoveza naopako.
S desne strane posta je novi raspored besplatnih prezentacija. Pozdrav. Jasminka

ponedjeljak, 29. srpnja 2013.

RAZGLEDNICE OSIJEKA

Razglednice Osijeka su napravljene pomoću transfera fotografije, a nakon toga je nanešen dvokomponentni lak za raspucavanje. U pukotine je utrljana uljana boja.

Pozdrav. Jasminka

subota, 27. srpnja 2013.

TEGLA ZA BUMBAČICE

Nekima ni cijela škrinja nije dovoljna za igle, konce, bumbačice, dugmad i ostale stvari. Neki trebaju samo malu kutijicu za par takvih sitnica. Ova teglica je preuzela ulogu takve kutijice.
Prva teglica je napravljena tehnikom crtanog zlatoveza.
 Vrh teglice je predviđen za bumbačice.
 A ovo sve stane u samu teglicu.

 Druga teglica je napravljena salvetnom tehnikom.


Teglice su uzorak za subotnju radionicu. Raspored tečajeva za slijedeći tjedan je s lijeve strane posta.
Pozdrav. Jasminka

petak, 26. srpnja 2013.

PLAVI PEJZAŽ 2

U prošlom postu sam vam napisala prednosti slikanja voštanim pastelama i peglom. Obećala sam vam pokazati još jednu prednost. A to je ova.
Gledate sliku u okviru i primjetite da vam nešto nedostaje. Nema problema. Izvadite sliku iz okvira, doradite ju i vratite u okvir. Razliku možete vidjeti na fotografijama. 

I još jedna obavijest. Radi velikih vrućina odgađamo najavljene tečajeve za slijedeći tjedan. Tijekom dana ću objaviti novi raspored. Pozdrav. Jasminka

četvrtak, 25. srpnja 2013.

PLAVI PEJZAŽ

Slika je rađena voštanim bojama tehnikom enkaustike ( slikanje peglom ).
Nekoliko je prednosti slikanja tom tehnikom. Tehnika nije skupa, pa možete napraviti puno slika bez grižnje savjesti da ste puno potrošili.
Također, ne morate sve slike uokviravati, nego ih možete uokviriti po potrebi, npr. ako trebate poklon za nečiji rođendan. Još jedna prednost je u tome što ne morate slike nositi uokviravati, nego vam mogu poslužiti okviri za fotografije. Cijenom su također prihvatljivi, a možete ih staviti na zid ili na komodu.
 Također, možete prvo kupiti okvir i prema boji okvira naslikati sliku, tako da boja voštanih pastela odgovara boji okvira.
Ima još jedna prednost, a to ću vam pokazati sutra.
Pozdrav, Jasminka

ponedjeljak, 22. srpnja 2013.

CRTANI ZLATOVEZ

Staklena prozirna tacna ukrašena je tehnikom crtanog zlatoveza naopako.
Samo toliko. Jasminka

četvrtak, 18. srpnja 2013.

LOPOČI I VRBA

Slika je predložak za subotnji tečaj dekorativnog slikanja. Slikamo akrilnim bojama na napetom platnu dimenzija 30x40 cm.Cijena tečaja je 150,00 kn i ima još slobodnih mjesta, pa se stignete prijaviti.
Pozdrav. Jasminka

srijeda, 17. srpnja 2013.

SALVETNA TEHNIKA S ČIPKOM

Na prošloj prezentaciji sam pokazivala salvetnu tehniku u kombinaciji s čipkom. Tehnika je zgodna kad trebate prekriti veću površinu, a npr. motiv na salveti je puno manji od površine na koju lijepite salvetu.
Ovdje su radovi s prezentacije.




Sutra ( četvrtak ) je ponovno besplatna prezentacija. Pokazivat ću slikanje peglom i voštanim pastelama.
Pozdrav, Jasminka.

ponedjeljak, 15. srpnja 2013.

KAO ŠLINGA

Kutija od mediapana je ukrašena bijelom i svjetloplavom akrilnom bojom, te tamnoplavom konturom. Motiv izgleda kao šlinga ( vrsta veza kod narodnih nošnji ).
 Kutija je otvorena, bez poklopca.

 A evo za čega služi. Volim kad su mi stvari na polici grupirane. Namjera mi je napraviti još dvije slične kutije: jednu za mušku kozmetiku, a još jednu za proizvode za sunčanje.
S lijeve strane posta je ovotjedni raspored tečajeva. Pozdrav svima. Jasminka

srijeda, 10. srpnja 2013.

RADOVI S TEČAJA: DEKORATIVNO SLIKANJE

Često me pitaju što je to "dekorativno slikanje". To je jednostavnija vrsta slikanja koja je prvenstveno namjenjena za dekoriranje predmeta. Otud i naziv. Iako se najčešće tom tehnikom oslikavaju uporabni predmeti s jednostavnijim motivima cvijeća i voća, tom tehnikom se slikaju i krajolici na slikarskom platnu. Međutim, kad  naučite slikati krajolik na slikarskom platnu, npr. đeram, isti taj motiv se može prenjeti na drvo, staklo i slično.
Iako je teško za povjerovati, ove radove su slikale potpune početnice. Treba nam nekoliko sati da ih završimo, ali svi nose kući svoje naslikano platno ili svoj dekorirani predmet. 













Pozdrav. Jasminka

ponedjeljak, 8. srpnja 2013.

KATEDRALA

Termometar na mediapanu je napravljen kombinacijom dvije tehnike: Katedrala je napravljena tehnikom transfera fotografije, a podloga je napravljena imitacijom drveta.
Vruće je, pa su postovi kratki. Pozdrav. Jasminka

subota, 6. srpnja 2013.

KAMENA KUTIJA

Drvena kutija je ukrašena tehnikom imitacije kamena i salvetnom tehnikom. Motivi su pravi morski. 

Pozdrav. Jasminka

utorak, 2. srpnja 2013.

SUNCOKRETI NA TEGLI

Ovo je tegla koju radimo u subotu na tečaju dekorativnog slikanja. Suncokreti  su slikani akrilnim bojama. Tehnika dekorativnog slikanja je pogodna i za potpune početnike. 



 U tegli možete držati cvijeće. Ja u takvoj tegli držim četke za kosu ( one obične i one za feniranje ).
Pozdrav. Jasminka

ponedjeljak, 1. srpnja 2013.

BLOKIĆI

Koliko puta vam se desilo da morate nešto zapisati, a papirića nigdje. Olovku još nekako i iskopamo, ali nemamo na ćemu zapisati. Za to služe ovo blokići. Mali su, pa su zgodni za nošenje u torbi.







 To su samo neki od motiva.
Pozdrav. Jasminka

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...