srijeda, 9. studenoga 2016.

VRANA

Za  Halloween sam imala molbu - da pokušam napraviti vranu. Za one koji žele znati malo više, pokušat ću opisati postupak izrade.
Potrebni su vam: stiroporno jaje, stiroporna kugla, crna akrilna boja, crno perje, komadić crnog filca, vata, srebrna kontura, čačkalica, malo drvofixa, lak na bazi vode, pištolj za ljepljenje i crna plišana žica.
Prvo malo odrežite na jednom dijelu stiroporne kugle i na kugli napravite malo udubljenje na tom dijelu. Isprobajte da li kugla fino prijanja na tupi dio jajeta. Nabodite čačkalicu do pola u kuglu i oko nje stavite drvofixa. Malo drvofixa stavite na tupi dio jajeta i zatim nabodite drugi dio čačkalice. Tako ste fiksirali glavu vrane na tijelo. Obojite jaje i kuglu crnom akrilnom bojom. Srebrnom ( ili bijelom ) konturom nacrtajte oči. Sve prelakirajte lakom na bazi vode. Od komadića crnog filca napravite oblik kljuna i popunite vatom. Pištoljem za ljepljenje pričvrstite kljun na glavu. Perje podijelite na tri dijela. Jedan dio zalijepite pištoljem na mjestu gdje treba biti krilo. Isto napravite i na drugoj strani. Treći dio zalijepite gdje ide rep. Od plišane žice napravite noge i ubodite s donje strane tijela. Još vam samo ostaje da pričvrstite  vranu na žaljeno mjesto. Ova vrana se smjestila na vrhu štapa ( znate one štapove koje nose čarobnjaci ).
Možda ste se zapitali zašto nekad koristim pištolj za ljepljenje, a nekad drvofix. Radi se o tome da pištolj otopi stiropor. Međutim, ako stiropor obojite i lakirate, onda možete koristiti pištolj za ljepljenje.
Možda vam ovaj opis sada ne treba, ali nemojte zaboraviti da poklade počinju u drugom mjesecu. Nikad ne znate što će vam zatrebati.
Toliko za danas. Pozdrav svima. Jasminka




Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...