petak, 12. studenoga 2010.

SVIJEĆE OD GEL-VOSKA

 
U srijedu sam održala prezentaciju izrade svijeća od gel-voska. Ovako je to izgledalo na samoj prezentaciji.

 Za izradu svijeća potreban vam je vosak u gelu, stijen ili fitilj, čaše za svijeće, ukrasno kamenje, razni sitni ukrasi te dvije posude.

U veću posudu ulijte vodu i stavite na peć da kuha.Manju posudu stavite  u veću te u nju komad gela da se topi. Za to vrijeme priredite kamenčiće, ukrase i stijen. Za izradu gel-svijeća možete upotrijebiti rasparene čaše svih oblika. Za božićne svijeće najviše volim čaše na stalku.
 Za ukrase u samoj čaši upotrijebite sitne ukrase raznih materijala. To mogu biti gipsane figurice, figurice od fimo mase, perlice, cimet u štapiću...


 Ako želite možete upotrijebiti ukrase iz prirode, kao što su lješnjaci, orasi, manji komadi grančice čempresa...
 Možete se također poigrati različitim bojama pijeska i kamenčića.
 Čašu možete doraditi izvana slikajući po njoj bojama za staklo. Dno ove čaše je obojan granitnom bojom preko koje je posipan glitter u prahu.
 Ako želite da ukrasi izgledaju kao da lebde u čaši, sloj gela morate ohladiti i na njega postaviti lagane ukrase. Nakon toga ponovno sipate otopljeni gel i na ohlađeni sloj postavljate ukrase. I tako radite slojeva koliko želite. 
Ugodan vikend želi vam Jasminka.


Broj komentara: 15:

  1. ovo je savršeno! s obzirom da već radim svijeće ove sa gel voskom će biti sljedeće. moze li se u takve svijeće staviti malo eteričnog ulja?

    OdgovoriIzbriši
  2. Prekrasne svijeće!

    Veliki pozdrav Jasminka.

    OdgovoriIzbriši
  3. Znači ovaj puta se u radionici kuhalo punom parom!!! Odlično je ispalo i prekrasno izgleda u čaši sa svim tim sitnicama koje se unutra mogu staviti! Baš zanimljivo! Hvala za poduku :)))

    OdgovoriIzbriši
  4. Hvala na komentarima. U gel vosak se može staviti eterično ulje, samo pripazite jer neka ulja znaju zamutiti gel pa ne bude tako lijepo proziran.

    OdgovoriIzbriši
  5. predivne svijece,predivne!!!hvala na savjetu kako ih napraviti..topli pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  6. Koja raznolikost, masta cini cuda, svijece su prekrasne:)))
    Pusa

    OdgovoriIzbriši
  7. Toliko dobrih ideja na jednom mjestu!! Da mi kažeš da izaberem najdražu ne bih znala za koju se odlučiti.. hvala ti na uputama, ovo zaista izgleda jednostavno i predivno...

    OdgovoriIzbriši
  8. Dali se taj gel vosak može kupiti negdije u Osijeku?Kakvi fitilji se moraju stavljati?hvala

    OdgovoriIzbriši
  9. gdje mogu nabaviti kalupe za ukrasne svijeće,inače se bavim pčelarstvom profesionalno i želio bi izraditi svijeće za izložbe pčelarstva.Dali mogu sam napraviti fitilj ,ako ne gdje ga mogu kupiti.veliki pozdrav ŠTEFO.

    OdgovoriIzbriši
  10. ŠTEFO DVOR NA UNI5. ožujka 2011. u 09:14

    Ovo što vidim ovdje je prekrasno svaka čast. gdje nabaviti gel pošto mi je totalno nepoznata ova grana,a veoma mi se sviđa ŠTEFO DVOR NA UNI

    OdgovoriIzbriši
  11. Dragi svi, lijepo vas pozdravljam, pa imam pitanje:
    gdje mogu kupiti gel vosak za svijeće ali jeftiniji, u Chemacu i umjetničkim dučanima je 1 kg 116,00kn, pa me zanima ima li tko iskustva za naći jeftinije jer trebam veče količine?
    Unaprijed zahvalna na odgovoru

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dugo nisam radila svijeće od gel-voska. Prije sam kupovala u firmi Parafin iz Osijeka, a da li imaju i sada to ne znam.

      Izbriši
  12. Dali ima negdi jeftino nabaviti gel za svijeće ili parafin

    OdgovoriIzbriši
  13. Na žalost ne znam, više ne radim svijeće.

    OdgovoriIzbriši

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...