srijeda, 14. srpnja 2010.

MEDALJON SA DECOUPAGE PAPIROM

Koliko puta vam se desilo da ste vidjeli krasan medaljon, taman da se u njega stavi fotografija ili da se u njemu nešto naslika i onda problem. Nema gornjeg stakla. Ovdje ću vam pokazati jedan od načina kako dočarati staklo tamo gdje ga nema.
Potreban vam je medaljon, decoupage papir, ljepilo za decoupage papir i POTCH 3-D-Effekt. Obojite podlogu medaljona. Ako ćete raditi sa salvetama, podloga mora biti svjetla. Decoupage papir može ići i na tamnu podlogu. Izrežite motiv uz rub i zalijepite ga pomoću ljepila za salvetnu tehniku. Ostavite da se osuši.
Nakon sušenja, na decoupage papir nanesite 3-D-Effekt. To je bijela tekućina koja će nakon sušenja postati prozirna. Brzina sušenja ovisi o debljini nanosa (ovaj medaljon se sušio pet dana da bi postao potpuno proziran ).
I ovdje je gotov medaljon. Pomoću alkice pričvrstite ga na lanac i medaljon je spreman za pokazivanje. Uživajte u izradi. Vaša Jasminka

Broj komentara: 14:

  1. fantastican vintage medaljon, bravo Jasminka:)))
    Pusa

    OdgovoriIzbriši
  2. Ovo je divno, romantično i pravo starinsko. Jako mi se sviđa.

    OdgovoriIzbriši
  3. prekrasan medaljon! baš sma i sama u potrazi za tim podlogama - tj. metalnim medaljonima, pa ako nije problem, da li bi mi netko mogao reći kamo se mogu točno kupiti - hvala

    OdgovoriIzbriši
  4. ja sam naručila sa ebaya..jako povoljno

    OdgovoriIzbriši
  5. Ajme, danima tražim nešto što bi prekrilo medaljon i sada sam naišla na ovo :O Hvala ti puno za tutorijal, puno si mi pomogla :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Kako izbjeći baloniće zraka pri nanosu 3-D-Effekta?

    OdgovoriIzbriši
  7. Probajte ga dobro promućkati ostaviti naopako da se dobro slegne. Nemojte ga okretati , nego u tom naopakom položaju istisnite 3-d potch na površinu.

    OdgovoriIzbriši
  8. Hvala na brzom odgovoru. Lijepi pozdrav i svako dobro.

    OdgovoriIzbriši
  9. Radila sam na isti nacin kao i Vi, ali su mi se pri susenju pojavile manje pukotine na krajevima. Znate li zasto se to događa? Hvala

    OdgovoriIzbriši
  10. Većina gelova se skuplja pri sušenju, pa tako i 3-d potch. Znači da ga niste nanijeli dovoljno uz rub, nego je ostalo malo praznog mjesta. Najvjerojatnije se nije vidjelo odmah, nego tek nakon sušenja. Probajte malo popraviti, samo uz rub gdje nedostaje nanesite malu količinu 3-d potcha. Nadam se da sam pomogla.

    OdgovoriIzbriši
  11. Predivno! Zanima me ako mislim staviti fotografiju umjesto salvete ili d.papira, da li je mogu zaljepiti s donje strane sa ljepilom za decoupage ili ipak moram kupovati posebno za fotografije? Znaci, hoce li 3D Potch ostetiti fotografiju?
    Hvala.

    OdgovoriIzbriši

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...