petak, 1. listopada 2010.

KIŠA

Stigla jesen, a s njom stigla i kiša. Pa i u radnju u kojoj radim ( više tu ne radim, post je iz 10.2010. ).
 Za izradu oblaka potreban vam je akvarel papir. Najbolji je fabrianov papir pittura 400 gramski. Dovoljno je čvrst pa se ne savija  dok visi u izlogu. Prepolovite papir i na svakoj polovici nacrtajte oblak i to tako da gore ostavite ravno rezani rub, a prema dolje nacrtajte rub oblaka.
Za crtanje sam koristila aquarell drvene bojice. S njima prvo nacrtate motiv, zatim preko motiva prelazite kistom i vodom. Tako dobijete akvarel efekt. Umjesto njih možete koristiti obične vodene boje.
 Oblake naslikajte s obadvije strane. Kad se papir osuši, izrežite ga uz donji rub oblaka. 
Priredite krupnije, prozirne perle i silk.

Probušite iglom rupu na donjoj strani oblaka i zavežite silk.
 Na silk nižite perle i to tako da silk provučete kroz perlu i onda se vratite i još jednom provučete. Na taj način učvrstite perlu da stoji na određenom mjestu. Između perli ostavite desetak centimetara praznog silka. Nanižite više komada silka. Dužinu silka odredite prema visini prostora gdje ćete stavljati oblake.
I još vam samo ostaje da pričvrstite kišne oblake. Osim izloga, oblake možete napraviti za prozor u dječjoj sobi, za prozore u školi ili vrtiću ili slično.
Uživajte u izradi. Ugodan dan želi vam Jasminka.

Broj komentara: 7:

 1. prekrasni su ti oblačići!!!
  Radiš u prekrasnom okruženju, jako lijepo.

  Pusa i ugodan vikend.

  OdgovoriIzbriši
 2. joj, kak je ovo dobro... ovo moram svakako napraviti u svojim prozorima učionice... dolazim uskoro po papir i perle.... :D

  OdgovoriIzbriši
 3. Wooow...nešto sasvim novo za moje oči, jako zanimljivo i lijepo!!!

  OdgovoriIzbriši
 4. Jasminka, sad vidim da granica mašte ne postoji a ti si definitivno najbolji primjer da je tako, ideja i izrada superrrrrr,pozdrav branka

  OdgovoriIzbriši
 5. U, što je ovo dobro... Zadnje sam super dinamičan oblak vidjela u Muzeju pračovjeka u Krapini (idite pa vidite tko nije ;)), a ovo je ultramaštovito rješenje za izloge i prozore.
  Jako mi se sviđa zamisao, a volim i kombinaciju papira, flaksa i bojica :D

  OdgovoriIzbriši
 6. Moram doći to vidjeti izbliza i u stvarnosti već u ponedjeljak. Super izgleda

  OdgovoriIzbriši

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...