petak, 2. prosinca 2011.

PAHULJICE OD PRENOSIVIH BOJA ZA STAKLO

 Znate ono kad napravite hrpu slika pomoću prenosivih boja za staklo, polijepite ih po prozorima i onda vam od svake boje ostane malo u tubama. Ni za spremiti, ni za baciti. Ovo je jedan prijedlog što možete napraviti s njima.
 Nacrtate jednostavan motiv koji će vam služiti kao šablona, npr. pahuljica, zvijezda, srce, bor, kuglica za bor...Ja sam nacrtala oblik pahulje. Preko crteža stavite umjesto original folije - grafo foliju. Ona je tvrđa od obične folije za prenosive boje.  Ako imate konturu možete ju upotrijebiti, ako nemate, može i bez nje.
 Napravite iscrtani oblik preko folije upotrebljavajući ostatke boja. Na istoj sličici možete imati razne nijanse. Preko mokre boje možete posipati šljokice u prahu. Ostavite sve sušiti 24 sata. Idući dan izrežete oblik zajedno sa grafo folijom. Napravite rupice i provucite usku traku. Nanižite iscrtanih oblika po želji. Između oblika možete staviti i perlice.
pahulje od prenosivih boja za staklo
 Tako nanizani oblici mogu poslužiti za ukrašavanje dječje sobe. Možete takvu "girlandu" objesiti na zavjese, na karnišnu, oko lustera i slično. Riješit ćete se ostataka boje, a djeca će biti sretna jer će i njihova soba biti ukrašena.
U subotu je tečaj iznenađenja. Ukrašavamo dva predmeta. Radit ćemo salvetnu tehniku, a iznenađenje će biti podloga za nju. Mjesta  ima u obje grupe, pa se još stignete javiti.
Uživajte u vikendu. Jasminka

Broj komentara: 5:

  1. odlična ideja! hvala na tutorijalu!

    OdgovoriIzbriši
  2. Ovo je super!!!
    Pokušat ću nešto slično napraviti ako dođe na red u moru ideja koje mi se vrzmaju po glavi...i baš si mislim kako bi bilo da umjesto da oblici ostanu na foliji budu priljepljeni na npr. cd...hm, morala bi probati, jer baš mi tako nešto treba za jednu dječju sobu!
    Hvala!

    OdgovoriIzbriši
  3. Zaboravila sam...imam jedno pitanje...da li su sve konture dobre u kombinaciji sa prenosivim bojama...naime, neki put bi mi konturna boja na mjestima popucala i oblik nisam mogla ravnomjerno podignuti s folije!

    OdgovoriIzbriši
  4. Baš su super tvoje pahuljice, moram ih probati napraviti moje cure će se oduševiti! Hvala na odličnoj ideji:)

    Lijep pozdrav draga Jasminka:)

    OdgovoriIzbriši
  5. jako lijepe pahuljice baš su simpa

    OdgovoriIzbriši

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...