petak, 13. siječnja 2017.

KAMIN

Na ovogodišnjem Božićnom sajmu imala sam uz svoj štand i kamin. Na njemu sam također imala izloženu svoju robu. Bilo je puno upita kako sam napravila taj kamin, pa evo objašnjenja za one koje to zanima.

Za izradu kamina sam upotrijebila 4 kutije ( od ambalaže za banane ), 3 komada laminata originalne veličine, te 4 skraćena laminata, papirnati stoljnjak u roli, selotejp,crvena i crna akrilna boja, drvena ploča, nekoliko cjepanica te male led žaruljice.
Kamin sam izradila iz tri dijela. Donje kutije sam obložila papirnatim stoljnjakom i zalijepila selotejpom ( kao kad motate poklon ). Upotrijebila sam tu vrstu papira jer je otporniji na vlagu jer sam kamin morala još obojati. Zatim sam stavila 2 skraćena laminata . Skraćeni su na dužinu 2 kutije. Na ta 2 laminata sam složila 2 kutije, zatim ponovno 2 laminata. Zatim sam to sve skupa omotala papirnatim stoljnjakom. Laminati su mi dali potrebnu čvrstoću gornjeg dijela kamina. Zatim sam napravila crne pruge koje imitiraju ciglu, te sam popunila crvenom bojom. Iznutra sam samo obojila crnom tako da izgleda da je unutrašnjost kamina garava od dima. 
Kad sam kamin donijela u dijelovima na sajam, slijedilo je spajanje. Prvo sam stavila 3 laminata koji su služili kao pod kamina. Zatim sam stavila donje 2 kutije, a preko njih gornji dio kamina. Na to sam stavila drvenu ploču - to je inače polica iz ormara. U kamin sam stavila cjepanice i ispod njih male led lampice tako da izgleda kao da gori vatra.
Nadam se da je sve jasno i da će pomoći onima koji odluče za slijedeći advent napraviti kamin za svoje najmilije. Inače, kad je prošao sajam, kamin sam samo u dijelovima ponovno prevezla kući i bio je ukras u mojoj blagovaoni.
Eto, toliko o kaminu. Lijep pozdrav. Jasminka





Nema komentara:

Objavi komentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...