četvrtak, 23. rujna 2010.

BOCA SA ŠLJIVAMA

Donosim vam bocu oslikanu bojama za staklo u kojoj će se držati slavonska šljivovica. Izbor motiva za bocu nije bio upitan.
 Bocu sam oslikala prozirnim bojama za staklo na bazi nitra (Marabu - glass art). Prvo se nanosi kontura za staklo i kad se ona osuši, ispunjava se motiv bojom. Za boje za staklo potreban vam je mekani kist. Nakon sušenja (najbolje je ostaviti 24 h), bocu sam zapekla u pećnici. Bocu sam stavila u hladnu pećnicu, namjestila na 130°C i vrijeme na pola sata. Kad prođe pola sata, ugasite pećnicu, otvorite vrata i ostavite bocu unutra da se polako hladi. Nakon hlađenja, motiv sam prelakirala lakom za staklo. Pećenje boce i lakiranje radim radi dodatne zaštite.Svi mi koji izrađujemo kreativne predmete znamo koliko truda i vremena u to ulažemo. Zato i pazimo na svoje uratke. Ali kad predmet poklonite ili prodate, ne znate kako će se ta osoba odnositi prema vašem uratku. Zato ja napravim sve što mogu da predmet što više zaštitim.

Kad sam bila gotova sa slikanjem, činile su mi se šljive pretamne. Zato sam preko crnih kontura ponegdje dodala zlatnu konturu. I ovdje je gotova boca, napunjena domaćom rakijom i spremna za poklon.
Ugodan dan želi vam Jasminka.

Broj komentara: 12:

  1. Autor je uklonio komentar.

    OdgovoriIzbriši
  2. prekrasno, još samo domaća rakija i to je to!
    Pusa.

    OdgovoriIzbriši
  3. E ovo se zovu prave upute za oslikavanje stakla:))) Samo nisam do sada čula za lak za staklo, morat ću provjeriti u dućanu... Kakve tragove ostavlja taj lak, mat ili sjajne, ili je u cijelosti proziran??

    OdgovoriIzbriši
  4. predivan rad,nekad sam i ja crtala sa bojama po staklu,samo sto rad nisam stavljala u pećnicu. imam nekoliko biljeznica prepunih raznih motiva za crtanjem po staklu.

    budem ja opet kupila bojice pa krenem ponovo crtati na bočicama (:

    OdgovoriIzbriši
  5. Lak za staklo može biti na bazi vode i na bazi nitra, i također može biti sjajni i mat. Ja najčešće koristim Klarlack na bazi nitra. Lako se razmazuje, sjajan je, i koristim ga i kod salvetne tehnike ( osim kod shabby chica).

    OdgovoriIzbriši
  6. jesu li to one boje u malim staklenim bočicama?

    OdgovoriIzbriši
  7. ja sam svoje imala u tubi,zato pitam

    OdgovoriIzbriši
  8. namam šta reći ni na bocu ni na tvoj opis postupka......osim,pri pogledu na zadnju sliku:))........ŽIVJELI!!.......
    M.....

    OdgovoriIzbriši
  9. Odličan izbor motiva za slavonsku kapljicu zdravlja!!! Bocu si oslikala profi...hvala na savjetima i uputama...pusa i ugodan ti vikend :)))

    OdgovoriIzbriši
  10. Odgovor Tini: ove boje za staklo su u bočicama. U tubama dolaze konture za staklo. Prenosive boje za staklo su također u tubama, ali to su drugačije boje. S njima se prvo slika na foliju.

    OdgovoriIzbriši
  11. kuc,kuc.....imaš nagradu na mom blogu:))...nadam se da ćeš ju preuzeti:))...
    M....

    OdgovoriIzbriši
  12. boce su super..plava je famozna! Zanima me da li se moze koristit jos neki drugi lak i da li se on samo susi prirodno ili ga treba peci?Cula sam svakakvih prica al mi se cini da se Vi dobro kuzite u slikanje.Ja se malo zabavljam sa bojama po staklu.

    OdgovoriIzbriši

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...