subota, 4. rujna 2010.

PLASTIČNA ZDJELA

Prozirne zdjele od stakla ili plastike su veoma zahvalne za ukrašavanje. Obično ih ukrašavamo raznim tehnikama kao što su raspucalost pomoću craclea ili pittorico. Međutim, te zdjele mogu sasvim lijepo izgledati i kad se radi najobičnija salvetna tehnika s obrnute strane (odozdo).
Ovo je stara plastična zdjela koja je napukla na jednoj strani i bila spremna za baciti. Šta da radim. Najteže mi je baciti nešto čemu mogu podariti novi sjaj.
Komadiće salvete sam nalijepila sa donje strane zdjele. Zatim sam crvenom bojom obojala rubove i dno zdjele gdje nema salvete. Zatim sam sve prebojala krem-žutom bojom i ostavila da se posuši.
Nakon što se boja osušila, sa donje strane zdjele sam nalijepila još jednu salvetu sa motivom bršljana. Onda sam lakirala radi zaštite.
Volim raditi prozirne stvari odozdo jer tako u zdjeli ili tanjuru mogu poslužiti i svježe kolače, a ne samo suhe stvari. Uživajte u izradi. Jasminka

Broj komentara: 7:

  1. Ovo je jako lijepo - i spašeno! Moram priznati da izbjegavam plastiku koliko god mogu, a nisam ni pokušala decoupagirati nešto plastično... Mogla bih naglo promijeniti mišljenje! Hvala... :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Odlično...ovakav tanjur bi svatko volio imati na svom stolu! Pusa

    OdgovoriIzbriši
  3. baš je lijepo i romantično, sviđa mi se!
    Pusa majstorice!

    OdgovoriIzbriši
  4. Odlicno Jasminka, prekrasana zdjela:)))

    OdgovoriIzbriši
  5. Nikad mi ovo ne bi palo na pamet!! Ja bih je vjerojatno bila bacila, a kako sada dobro izgleda... Odlično!!

    OdgovoriIzbriši
  6. . .zdjela je prekrasna. .i pozivam te da se pridružiš u igri Volim. .pozdrav.

    OdgovoriIzbriši

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...