četvrtak, 4. studenoga 2010.

JELKA

Ova božićna jelka slikana je na slikarskom platnu i to bojama koje nisu uobičajene za tu podlogu. Jelka je slikana prenosivim bojama za staklo tj. "window colour" bojama. Obično tim bojama slikamo  na foliju, te kad se crtež osuši, skidamo ga sa folije i lijepimo na prozorsko staklo. Međutim, te boje sasvim lijepo izgledaju i na slikarskom platnu.
 Crtež sa šablone prenesite pomoću indigo papira na slikarsko platno i dalje radite uobičajeno za tu tehniku. Prvo radite konturom, a kad se ona osuši popunite bojom.
 Dok je boja mokra, u nju možete utisnuti razne sitne predmete kao npr. štipaljke ili ukrase od filca, te možete posipati glitterom u prahu. Kako se boja bude sušila, tako će djelovati poput ljepila na utisnute predmete. Štipaljke su mi posebno zgodne za to, jer mogu poslužiti za drženje ukrasne trake...
 ...pa to onda izgleda ovako...
 ...ili za držanje raznih poruka, sličica, fotografija i slično.
 To onda izgleda ovako.
Svi koji slikaju sa svojom djecom s ovim bojama, znaju kako je djeci žao kad moraju skinuti svoje slike sa prozora. Zato je moj prijedlog da slikate s djecom na slikarskom platnu. Manjoj djeci možete pomoći tako da vi nacrtate konture, a djeca  popunjavaju bojom. Platno možete objesiti na zid dječje sobe i ne morate ga skidati kad prođu blagdani. Također, to bi bio lijep poklon za bake i djede od unučadi. Vjerujte, djede i bake su posebno ponosni kad unuci naprave nešto posebno za njih ( štipaljka može pridržavati fotografiju djeteta ).
Sigurna sam da ćete se zabaviti slikajući ovim bojama. Ugodan dan želi vam Jasminka.

Broj komentara: 7:

  1. Jelka je predivna, jako mi se svidjaju boje. Bas super ideja.

    OdgovoriIzbriši
  2. Prekrasne boje, divna slika!!!

    Pusa.,

    OdgovoriIzbriši
  3. Odlične ideje i jako lijepa jelka!!! Posebno mi se sviđa što se u boje mogu utisnuti dodatni ukrasi!
    Pusa

    OdgovoriIzbriši
  4. Ja sam oduševljena ovim postom i ovim bojicama i ovom jelkom!! Definitivno kupujem ove boje, izgledaju mi tako primamljivo!! I hvala na ideji i iscrpnim uputama...

    OdgovoriIzbriši
  5. Jasminka...ideja super a o izradi da ne govorim...prekrasno, poz.

    OdgovoriIzbriši
  6. odlična ideja! jelka je fantastična!

    OdgovoriIzbriši

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...