utorak, 15. svibnja 2012.

RASPUCANE RUŽE NA BOCI

 Često me pitaju kad radim tehniku raspucavanja pomoću craclea na boci, da li prvo cijelu bocu obojam u tamnu boju, a onda u svijetlu. Odgovor je : ne. Kad radim cracle na boci, uvijek ga radim na boci koja je već tamna. Na taj način uštedim sloj tamne boje.
 Još jedan savjet za slijedeće pitanje. Pitaju me zašto im npr. tegla za cvijeće od terakote neće raspucati, a cracle tekućina se dobro osušila. Ostavili su je čak preko noći na tegli da se osuši. Odgovor je: tegla je upila preko noći cijeli cracle i kad vi nanosite boju slijedeći dan, cijeli sloj craclea je u tegli, a ne na tegli. Kad stavljate cracle na površine koje jako upijaju, ostavite cracle da se osuši dok je suh na dodir prsta. Kad stavite boju preko njega i boja počne raspucavati, tada tek možete ostaviti da se suši ako treba i tri dana, prije nego stavite salvetu.
 Treća stvar: veličina pukotina ovisi i o debljini craclea: deblji nanos craclea znači veće pukotine.
 Eto, toliko. Mislila sam da ću samo napisati naslov, a ono teksta za cijelu priču. 
Idem raditi dalje u svoju sobu. Čitamo se sutra. Jasminka

2 komentara:

  1. Vrijednice jedna!!!
    Predivna boca!!!
    Hvala ti na savjetima, ovo za tamnu boju boce sam znala i veličinu pukotina, ali nisam znala da terakota popije krakle, a zahvaljujući tvojim savjetima sad znam, iako mi se to nije dogodilo, ali valjda zato što stavim primer...no, stvarno dugo nisam radila ni crijepove, ni tegle...a bome ni boce....jooooj, svrbe me prsti :)))
    pusa

    OdgovoriIzbriši

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...